Jump to Navigation

Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи на Република Македонија (АКАЗУМ) одржа работна средба со директорката на Агенцијата за акредитација на Република Србија (АЗУС), д-р Радољупка Радосавлевиќ.

 

Во периодот 12-13 март 2015 година во Анкара, Република Турција се одржа “2nd EBM Symposium and 4th National HTA Forum” и “1st Eurasian Health Technology Assessment Forum” на кој беа поканети

Во периодот 08-18 јуни 2015 година Директорката на Агенцијата за квалитет и акредитација ја посети тренинг обуката за мониторинг и евалуација International Program for Development Evaluation Training
(IPDET) каде што се стекна со нови сознанија за процесот на мониторинг и евалуација.

За дваесет и вториот број на списанието “Вокс Медици” (Vox Medici), директорката на Агенцијата за квалитет и Акредитација на здравствените установи во Република Македонија, проф д-р. Елизабета Зисовска беше интервјуирана на тема

Почитувани посетители,

Добредојдовте на интернет страницата на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи.

Овде ќе добиете корисни информации, кои ќе ви помогнат да се запознаете со работата на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи и нејзината организациона поставеност.

Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи е самостоен орган на државната управа со својство на правно лице, и со неа раководи Директор кој е именуван  од Владата на Република Македонија.

Работна посета на Агенција за акредитација на здравствени установи на Република Србија и Агенција за квалитет и акредитација на Република Хрватска

Во период од 06.11.2016 до 09.11.2016 год. во Скопје во организација на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи беше организирана работна посета на Агенцијата за акредитација на здравствени установи на Република Србија и Агенција за квалитет и акредитација на Република Хрватска.

Од Агенцијата за акредитација на здравствени установи на Република Србија претставници беа Директорот на агенцијата Владимир Арсеновиќ  и  раководителот на секторот за акредитација и унапредување на квалитет, Владо Давковски.

Првите три јавни здравствени установи добија сертификати за акредитација

Клиниките за кардиологија, детски болести и болницата во Козле се првите три јавни здравствени установи кои добија сертифкати за акредитација од една година. Тие изминатиот период успешно го поминаа процесот за надворешно оценување на сите сегменти од нивната работа.

Регионалната техничка консултација во Tbilisi, Грузија

На покана на UNFPA, директорот на Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи проф. Д-р Елизабета Зисовска зеде учество во Регионалната техничка консултација во Tbilisi, Грузија. Настанот е на тема:ревизија и изработка на нова стратегија за репродуктивно здравје, со фокус на подобрување на квалитетот на здравствената заштита.

Pages

Subscribe to Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствените установи RSS


Агенција за квалитет и акредитација на здравствени установи

 

Улица: Гоце Делчев бр.8, зграда МТВ, спрат 13

Телефонски број: 02/3120-545 

                          

Документи

Услуги

Акредитација

Copyright © 2015 akazum.gov.mk

 

 

Содржините на оваа страница можат да се објавуваат

без посебна дозвола со наведување на изворот.

by Dr. Radut